*|MC:SUBJECT|*PRESS RELEASE 2024-03-07

Snusmumriken: Mumindalens melodi är ute nu på 
PC och Nintendo Switch

STOCKHOLM – 7 mars 2024 – Den svenska utgivaren Raw Fury och norska studion Hyper Games lanserar idag sitt efterlängtade mysiga musikaläventyr, Snusmumriken: Mumindalens melodi, globalt på PC och Nintendo Switch. 

Snusmumriken: Mumindalens melodi har hämtat inspiration från Tove Janssons älskade verk och bygger vidare på mumintrollens fantastiska värld. Här får den som redan älskar berättelserna och karaktärerna ett nytt äventyr, medan nykomlingar får en perfekt introduktion till mumintrollens universum. Du är inbjuden att återställa harmonin i spelets omsorgsfullt skapade värld på ett mysigt äventyr fullt av tänkvärda berättelser och känslomässiga ögonblick.

Raw Fury och Hyper Games planerar att släppa Snusmumriken: Mumindalens melodi på Android- och iOS-enheter vid ett senare tillfälle.


Kolla in lanseringstrailern här
Pressmaterial

”Hyper Games-teamet har visat att de verkligen förstår allt som berör muminvärlden och varumärket”, säger Roleff Kråkström, vd på Moomin Characters. ”Redan från början ville de skapa ett spel för både barn och vuxna i samma anda som de mångbottnade originalberättelserna, som de har väckt till liv på ett ytterst vackert sätt.”.

Snusmumriken: Mumindalens melodi är ett musikaliskt äventyrsspel om Snusmumriken och hans kamp för att återställa Mumindalen och hjälpa alla som bor där. Flera hemska parker har dykt upp i dalen och rubbat den naturliga harmonin. Nu är det upp till dig att smyga dig förbi poliserna som vaktar dem, rycka upp deras förbudsskyltar och välta alla fula statyer för att återställa naturen, hjälpa dalens invånare och samtidigt sätta stopp för den flitiga parkvaktens planer…

Utvalt innehåll

  • Ge dig ut i ett mysigt berättelsedrivet äventyrsspel med en härlig sagoboksstil
  • Kör bort den strikta parkvakten och hans hemska parker från Mumindalen med hjälp av din trogna munharmonika, lite list och vännerna du träffar längs vägen.
  • Träffa över 50 charmiga karaktärer och varelser som bor i Mumindalen
  • Upplev en charmig berättelse full av uppdrag där du får träffa de älskade karaktärerna inspirerade av Tove Janssons verk
  • Utforska Mumindalens öppna värld och lös musikaliska och miljöbaserade pussel för att avslöja dess hemligheter.
  • Lev dig in i det vackra ljudlandskapet med musik och melodier komponerade i samarbete med Sigur Rós

Om Hyper Games
Hyper Games är en prisbelönt, oberoende spelstudio baserad i Oslo. De gör unika och intressanta spel med högkvalitativt spelupplevelse och distinkt stil. Hittills är de kända för spel som Mørkredd och Eggggg, och jobbar för närvarande på Snufkin: Melody of Moominvalley.

Studio: www.hypergames.no
Twitter: @hypergames

Om Muminkaraktärerna
Moomin Characters Oy Ltd är den officiella upphovsrättsinnehavaren av alla muminkaraktärer. Alla karaktärerna från Mumindalen är varumärkesskyddade över hela världen. Mumintrollen är centralgestalterna i en serie böcker och serier skrivna av den finlandssvenska författaren och konstnären Tove Jansson mellan 1945 och 1980. De är en av Finlands största exporter och har en global skara fans.

Företaget grundades under 50-talet av Tove Jansson (1914-2001) och hennes bror Lars Jansson för att ha hand om upphovsrätten kring Mumin, och drivs fortfarande idag av familjemedlemmar. Rights & Brands är företagets globala locensagent.

Hemsida: moomin.com
©Moomin Characters™

Om Raw Fury
Raw Fury är en boutique indieutgivare (de kallar sig själva (un)publisher) grundad 2015 av Jonas Antonsson, Gordon Van Dyke och David Martinez. Vi bryr oss inte om genres eller mekanik. Vi bryr oss om upplevelser och känslor. Vi vill hjälpa utvecklare att skapa magi.

Hemsida: rawfury.com
Twitter: twitter.com/rawfury
Discord: discord.gg/rawfury

For more information, please contact:
Albin Sandberg
as@mi5communications.comMi5 Communications | Stigbergsliden 5 | 414 63 Gothenburg | Sweden 

Twitter

Instagram

LinkedIn

Email

Website

Copyright © 2024 Mi5 Communications, All rights reserved.
You are receiving this email because you are signed up for press information from Mi5 Communications.

Update your preferences Unsubscribe from this list.
 This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|*pressrelease@mi5communications.com

Categories: Pressrelease