*|MC:SUBJECT|*PRESS RELEASE 2023-09-29

Snufkin: Melody of Moominvalley har premiär för sitt första, gratis demo under Steam Next Fest 9-16 oktober

Det förtrollande, musikaliska, sago-äventyrsspelet släpps på PC och konsoler under Q1 2024 

Norska spelstudion Hyper Games och svenska utgivaren Raw Fury är glada att annonsera att Snufkin: Melody of Moominvalley kommer ha sitt första, globala spelbara demo på Steam Next Fest! Mellan 9-15 oktober kan spelare utforska de första delarna av spelets handling i ett fängslande och lockande område som heter Ödemarken.

Upplev det vackra, huvudsakligen nordiska spelet som kommer till liv genom historier, känslor och en melankolisk atmosfär – Satt i den levande och älskade Mumindalen, skapad av den välrenommerade finska författaren Tove Jansson. Spelet och även demot erbjuder en mysig upplevelse för alla åldrar, som kombinerar en öppen värld med pussel, smygande och melodiska element!

Snufkin: Melody of Moominvalley är ett musikaliskt äventyrsspel med rik story, som handlar om hur Snusmumriken återställer dalen och hjälper de udda och minnesvärda karaktärerna och smådjuren som kallar det sitt hem. En serie otäcka parker har dykt upp i Mumindalen, som stör landskapet och dess harmoniska natur. Som Snusmumriken distraherar du polisen, drar upp skyltar och knuffar utan felplacerade statyer medan du återställer naturen och invånarnas hem samtidigt som du stoppar de flitiga parkvaktens planer…

Huvudfunktioner:

  • Ge dig ut i ett mysigt äventyrsspel med rik berättelse och vacker stil som påminner om en sagobok

  • Få bort den strikta parkvakten och hans hemska parker ur Mumindalen med hjälp av ditt pålitliga munspel, lite smygande och de vänner du möter längs vägen

  • Möt fler än 50 charmiga karaktärer och varelser som allesammans kallar Mumindalen sitt hem

  • Upplev en berättande spelupplevelse och otaliga charmiga historier och uppdrag som involverar de älskade karaktärerna som Tove Jansson skapat

  • Utforska Mumindalens öppna värld och lös miljö- och musikaliska pussel längs med vägen för att avslöja vad som händer i dalen

  • Fördjupa dig i det vackra ljudlandskapet av musik och melodier komponerad tillsammans med Sigur Rós

Snufkin: Melody of Moominvalley finns att lägga på sin önskelista på Steam och kommer att lanseras på PC och konsoler under Q1 2024. För mer information, besök den officiella hemsidan och gå med i gemenskapen på Discord.

Ladda ner presskit här

Om Hyper Games
Hyper Games är en prisbelönt, oberoende spelstudio baserad i Oslo. De gör unika och intressanta spel med högkvalitativt spelupplevelse och distinkt stil. Hittills är de kända för spel som Mørkredd och Eggggg, och jobbar för närvarande på Snufkin: Melody of Moominvalley.

Studio: www.hypergames.no
Twitter: @hypergames

Om Muminkaraktärerna
Moomin Characters Oy Ltd är den officiella upphovsrättsinnehavaren av alla muminkaraktärer. Alla karaktärerna från Mumindalen är varumärkesskyddade över hela världen. Mumintrollen är centralgestalterna i en serie böcker och serier skrivna av den finlandssvenska författaren och konstnären Tove Jansson mellan 1945 och 1980. De är en av Finlands största exporter och har en global skara fans.

Företaget grundades under 50-talet av Tove Jansson (1914-2001) och hennes bror Lars Jansson för att ha hand om upphovsrätten kring Mumin, och drivs fortfarande idag av familjemedlemmar. Rights & Brands är företagets globala locensagent.

Hemsida: moomin.com
©Moomin Characters™

 

Om Raw Fury
Raw Fury är en boutique indieutgivare (de kallar sig själva (un)publisher) grundad 2015 av Jonas Antonsson, Gordon Van Dyke och David Martinez. Vi bryr oss inte om genres eller mekanik. Vi bryr oss om upplevelser och känslor. Vi vill hjälpa utvecklare att skapa magi.

Hemsida: rawfury.com
Twitter: twitter.com/rawfury
Discord: discord.gg/rawfury

For more information, please contact:
Axel Fälth
af@mi5communications.comMi5 Communications | Stigbergsliden 5 | 414 63 Gothenburg | Sweden 

Twitter

Instagram

LinkedIn

Email

Website

Copyright © 2023 Mi5 Communications, All rights reserved.
You are receiving this email because you are signed up for press information from Mi5 Communications.

Update your preferences Unsubscribe from this list.
 This email was sent to *|EMAIL|*

why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences

*|LIST:ADDRESSLINE|*pressrelease@mi5communications.com

Categories: Pressrelease